Tako je vriŠĆala Banshee

Blog revoltirane sanjarke

24.10.2007.

O prijateljima: Rommel

Imao je tada 17 godina, no već je bio u kasnim dvadesetim. Oba roditelja bili su mu alkoholičari, te je živio sa sestrom kod bake. Siromašno, naravno. Njegov bijeg iz alkoholičarske porodice i ruraliteta Velsa, bio je seks i internet. Imao je istina, natprosječnu inteligenciju, bio je vješt govornik, još veći vizionar (kako je sebe nazivao), iako bi ga termin 'iluzionista' mnogo bolje opisivao. Kreirao je situacije i ljude, stvarao i razarao veze, kako ljubavne, tako prijateljske i likovao nad svakim manjim uspjehom. Njegov najveći idol bio je Rommel. Znao je sve njemačke tenkove napamet, strategiju rata ''ohne hass'" i bio je nadasve, jako jako nesretan.

Vapeći za ljubavlju, svojom taktikom, humorom i dragošću, nabavljao je lako i izvore iz koje je crpio. Ljudi, empatični kakvi znaju biti, no u pravilu nisu, pružali su mu ruku, a i srce kada bi saznali njegovu "lajf stoRi" (akcenat na velšanskom 'R'). Pored sve svoje nestalnosti, poremećenosti, napada bijesa i plača... Bio je i jako jako drag.

U svom tom svom neredu, shvatio je da je homoseksualac. No, on nije bio homoseksualac, on je bio poremećen. Destruktivne veze s djevojkama, okrenule su ga drugovima. I nakon mnogo peripetija, meni nestvarnih, gotovo filmskih scenarija u njegovom životu, haosa, nesređenosti i izdaje. To prijateljstvo se i okončalo. Nepovratno. Zašto zapravo pišem o njemu... Zato što je on jedna od rijetkih osoba s kojom se ama baš nikada nanovo ne moram čuti. I ne moram vidjeti. Jedna od rijetkih osoba koje sam tako lako pustila iz života, a da nisam ni jednom pomislila 'A šta ako...' 

Kako surovo. Kako..survajvalistički.

Tako je vriŠĆala Banshee