Tako je vriŠĆala Banshee

Blog revoltirane sanjarke

15.07.2006.

INFO: Vrijeme je da se obavijesti pučanstvo

Experimental Jazz Set je bio jedan od najboljih koncerata na kojima sam bila. Zbog kiše je bio izveden u unutrašnjosti Jazz kluba. Ja sam sa svojom ljepšom i jačom polovinom, dobila počasno mjesto, tik do 'stejdža', tako da smo imali predivan pogled. Jedina stvar koja me je nervirala na koncertu je bila ta što nisam ponijela prokleti fotoaparat, jer sam čip fak koji nema za baterije.

A imalo se i šta slikati. Tipični spoj Bosne i kulture. Na desnoj strani kluba imate klavir, a ispred klavira - znate one stoličice koje služe da umjetnik posadi svoju umjetničku guzu ? E pa ova umjetnička guza je sjedila na dvije gajbe Coca Cole postavljene jedna na drugu. Uslovi su bili haos. Upravo zbog toga i onaj prefix 'experimentalni'.

Meni se iskreno taj spoj siromaštva i kulture učinio prilično simpatičnim. Čestitike Belmi i kompaniji na organizovanju ovakve jedne svirke klasične muzike na neklasični način.

Što se tiče sinoćnjeg koncerta na Panonskom, jao to je takođe bio doživljaj. Svirali su Skroz zbog kojih sam iskreno i došla na koncert, Zoster (drugi na mojoj listi prioriteta) i Defence (ne Dubioza kao što se zeznuh negdje na komentarima). Skroz je kao i uvijek bio fantastičan uživo. Iako nisam mogla, a da ne primjetim koliko se fakin Adnan udebljao. Kao da je na kontracepcijskim. Ne, ozbiljno. No, izvedba pjesama je i dalje bila bez mane. Ma Skroz je haos.

Nakon Skroza i njihove završne "ona njega voli, abortus ne boli", nastupio je Defence i jedno šestero ljudi na bini. Bili su dobri, no nakon određenog vremena dojadiše. Isti reggea beat-ovi znaju biti zamorni za uho kad ih koristiš u 5-6 pjesama. Osim ako se nisi napušio već kod prve.

Zoster je bio poslijednji i nakon što nas je Defence onako fino smorio, malo im je ostalo šanse da poprave stanje. Bila je već čini mi se i ponoć, pa smo moj Namćor i ja odlučili da se polako zaputimo doma. Na kraju smo završili u pekari, na klupi iza njegove zgrade, jedući u pola 1 ujutru burek i ispijajući dukatski jogurt. Ipak, polovinu svog bureka podijelih sa neka dva džukca. Tačnije, s jednim, pošto je ovaj drugi zbog brze reakcije prvog, ostao kratkih rukava. Ko prije bureku....

Sve u svemu, saaaasvim solidan provod ovih dana. Još da se samo subota pokaže u sličnom svjetlu i biće mi ovo jedna od najboljih sedmica koje provedoh ove godine.

Tako je vriŠĆala Banshee