Tako je vriŠĆala Banshee

Blog revoltirane sanjarke

22.04.2005.

Krv, Znoj i Suze*

U svakom od nas leži jedan divljak. On čuči i samo čeka pravi čas. Podmuklo škiljeći iz očiju naše podsvijesti ili čak nesvijesti, vreba. Svakodnevnica nam prolazi u cvrkutu ptica, uvjerenju da smo u srcu dobri i pravedni, da volimo i da smo voljeni.

U sanku egocentričnosti lelujamo prostorom i vremenom i volimo sve što vole mladi. Nećemo si nikada priznati gnusnost i horor naše ličnosti, niti ćemo priznati sebi loše misli. Sve to odagnamo i obrišemo iz moždane memorije. Mi nismo takvi. Mi smo bolji.

Čim se javi samo naznaka potencijalne ugroženosti našeg Edena, divljak se budi, ustaje, širom otvorenih očiju progledava kroz naše vlastite i sprema se za boj. Koplje u rukama, spremnost u nogama, očiju razgoračenih kao u najgore zvijeri, brani - svoje. A i da nije njegovo, branio bi ga. Dovoljno je samo da ga želi; jer sama želja divljaka da ima određenu stvar, daje mu pravo da je ima.

Zato mi ne brišemo suze sa svačijeg lica, kao što je to Gandhi činio, nego slušamo unutrašnji čerčilovski glas i idemo dalje... jer to želimo, jer hoćemo, jer možemo, jer poštovanje obećanog koje nam je bilo u interesu, traje samo do poštovanja slijedećeg interesa, jer smo mi sebi najbitniji.

____________________________________________________
*inspirisano Hobbesovim Leviathanom

22.04.2005.

Kako To Žene Rade

I žene pričaju o seksu. O' da. I to samo kako. Mojim prijateljicama i meni je seks neiscrpna tema. Ja znam sve poze koje one zauzimaju dok vode ljubav sa svojim draganima, sve položaje koje su oprobale i koje najčešće koriste, znam im sve seksualne poteškoće i slatkoće. I to je sve sasvim normalno. Međutim...

Nijedna od njih nikada nije pričala kako je "odradila" nekog tipa i pri tome imala zlokobni osmijeh na licu. Nijedna od njih nije glorifikovala veličinu svojih grudi ili vlažnost svoje vagine. Nijedna od njih nije smatrala seksualni akt kao utakmicu, a sex-partnera kao trofej. Sve su one imale prilično zdrav pristup seksu i seksualnim igricama. Tako da i mi kao i muškarci iznosimo i one najdelikatnije i najsočnije detalje iz kreveta pred društvo, ali za divno čudo - pri tome nemamo potrebu da se hvalimo.

A upoznala sam samo par muškaraca koji su sposobni voditi takvu diskusiju, na "ženski način". To bi značilo bez degradiranja osobe s kojom si bio, jer samim tim degradiraš i sebe i bez nepotrebnog isticanja svojih dužina, veličina i sposobnosti.

Zaključak: Žene o seksu dosta zrelije diskutuju.

Tako je vriŠĆala Banshee